Appelbeignets
120 beignets
Maak heerlijke appelbeignets met Dr. Oetker Mix voor Oliebollen.Ingrediënten / Benodigdheden
- 1 kg Dr. Oetker Professional Oliebollenmix
- 1 ½ liter melk
- 40 appels
- 300 g suiker
- Frituurolie
Optioneel:
- Kaneel
Tip!
Bestrooi de appelbeignets vlak voor het opdienen met poedersuiker.Bereidingswijze
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dikke plakken.
- Bestrooi de appels met suiker (en kaneel).
- Doe de mix voor oliebollen in het bekken van uw mengmachine.
- Voeg al roerende de melk toe en meng ca. 2 minuten tot er een glad beslag is ontstaan.
- Haal met een vork de appelplakken door het beslag en laat deze met behulp van een tweede vork in de hete olie glijden.
- Bak de appelbeignets op 190ºC aan beide kanten goudbruin. Pas op voor de opspattende olie als er vocht uit de vruchten vrij komt.
- Laat de beignets uitlekken en tijdens het afkoelen goed uitwasemen.