Recepten / Bakken / Berlijnse bol

Berlijnse bol

50 stuks

Ideaal als tussendoortje!

Ingrediënten / Benodigdheden

Beslag: 

  • 1 kg Dr. Oetker Professional Oliebollenmix
  • 1 l lauw water (max. 40°C)
  • Frituurolie

Banketbakkersroom:

  • Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
  • 550 ml water of 330 ml melk +220 ml water

Optioneel:

  • Poedersuiker

Tip!

Serveer met poedersuiker. 

Bereidingswijze

  • Doe de mix voor oliebollen in het bekken van jouw mengmachine. 
  • Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan. Meng daarna nog ca. 2 minuten.
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (met een inhoud minimaal 4x zo groot).
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door.
  • Begin met het bakken wanneer het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na: 30-60 min. voor de ongevulde oliebollen, en 40-70 min. voor de gevulde oliebollen.
  • Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.
  • Meng de mix voor banketbakkersroom en de vloeistof en klop deze met een mixer op tot een romige massa. Minimaal 15 minuten in de koeling plaatsen voor gebruik.
  • Snijd de oliebollen over de lengte open.
  • Spuit met zigzaggende bewegingen banketbakkersroom op de inkepingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.