Berlijnse bol
50 stuks
Ideaal als tussendoortje!Ingrediënten / Benodigdheden
Beslag:
- 1 kg Dr. Oetker Professional Oliebollenmix
- 1 l lauw water (max. 40°C)
- Frituurolie
Banketbakkersroom:
- Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
- 550 ml water of 330 ml melk +220 ml water
Optioneel:
- Poedersuiker
Tip!
Serveer met poedersuiker.Bereidingswijze
- Doe de mix voor oliebollen in het bekken van jouw mengmachine.
- Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan. Meng daarna nog ca. 2 minuten.
- Giet het beslag over in een ruime kom of bak (met een inhoud minimaal 4x zo groot).
- Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door.
- Begin met het bakken wanneer het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na: 30-60 min. voor de ongevulde oliebollen, en 40-70 min. voor de gevulde oliebollen.
- Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn.
- Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.
- Meng de mix voor banketbakkersroom en de vloeistof en klop deze met een mixer op tot een romige massa. Minimaal 15 minuten in de koeling plaatsen voor gebruik.
- Snijd de oliebollen over de lengte open.
- Spuit met zigzaggende bewegingen banketbakkersroom op de inkepingen.