Recepten / Bakken / Berlijnse bol

Berlijnse bol

50 stuks

Ideaal als tussendoortje!

Ingrediënten / Benodigdheden

Beslag: 

  • 1 kg Dr. Oetker Professional Oliebollenmix
  • 1 l lauw water (max. 40°C)
  • Frituurolie

Banketbakkersroom:

  • Dr. Oetker mix voor banketbakkersroom
  • 550 ml water of 330 ml melk +220 ml water

Optioneel:

  • Poedersuiker

Tip!

Serveer met poedersuiker. 

Bereidingswijze

  • Doe de mix voor oliebollen in het bekken van jouw mengmachine. 
  • Voeg al roerende het water toe en meng tot er een glad beslag is ontstaan. Meng daarna nog ca. 2 minuten.
  • Giet het beslag over in een ruime kom of bak (met een inhoud minimaal 4x zo groot).
  • Dek het geheel af met een vochtige doek en laat het op een warme plaats rijzen. Roer het beslag tijdens het rijzen en het bakken niet meer door.
  • Begin met het bakken wanneer het beslag in volume verdubbeld is. Dit is na: 30-60 min. voor de ongevulde oliebollen, en 40-70 min. voor de gevulde oliebollen.
  • Bak de oliebollen op 180-190°C. Keer de oliebollen na ca. 3 minuten, wanneer ze dit niet uit zichzelf gedaan hebben Bak de oliebollen nog ca. 2 min tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Laat de oliebollen uitlekken en goed uitwasemen tijdens het afkoelen.
  • Meng de mix voor banketbakkersroom en de vloeistof en klop deze met een mixer op tot een romige massa. Minimaal 15 minuten in de koeling plaatsen voor gebruik.
  • Snijd de oliebollen over de lengte open.
  • Spuit met zigzaggende bewegingen banketbakkersroom op de inkepingen.

Interessante producten

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.