Ile Flottante
10 personen
Een Franse klassieker gemaakt van eiwitschuim in een vanillesaus.
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 10 kartonnen bekertjes 100 ml
Ingrediënten:
- 1 l Alsa Vanille Saus
- 2 dl Alsa topping smaak Karamel Zeezout
- 200 g eiwit (6 stuks)
- 200 g suiker
- Zout
- Olie
Tip!
De meringues kunnen ook gegaard worden 1 minuut op 180 Watt, of gebruik kant en klaar meringues.Bereidingswijze
- Ontvet een mengkom met citroensap, spoel af met warm water, en droog met keukenpapier
- Doe de eiwitten met een snufje zout in de mengkom
- Klop de eiwitten ongeveer 2 minuten op middelhoge snelheid
- Voeg langzaam de suiker toe en blijf 5-8 minuten kloppen, totdat de schuim stijf is (vogelbek)
- Vet de kartonnen bekertjes met een kwast in met olie
- Vul de kartonnen bekertjes met de meringue en strijk glad met een paletmes
- Plaats maximaal 4 kartonnen bekertjes tegelijk in de magnetron
- Gaar de eiwitten 12-20 seconden op 900 watt (Ze moeten oprijzen)
- Stort de meringue op een rooster met bakpapier, en laat koelen
Afwerking dessert
- Schenk de vanillesaus in diep bord of schaal
- Plaats een meringue in het midden
- Garneer met de karamel zeezout topping