Ile Flottante
10 personen
Een Franse klassieker gemaakt van eiwitschuim in een vanillesaus.
Ingrediënten / Benodigdheden
Benodigdheden:
- 10 kartonnen bekertjes 100 ml
 
Ingrediënten:
- 1 l Alsa Vanille Saus
 - 2 dl Alsa topping smaak Karamel Zeezout
 - 200 g eiwit (6 stuks)
 - 200 g suiker
 - Zout
 - Olie
 
Tip!
De meringues kunnen ook gegaard worden 1 minuut op 180 Watt, of gebruik kant en klaar meringues.Bereidingswijze
- Ontvet een mengkom met citroensap, spoel af met warm water, en droog met keukenpapier
 - Doe de eiwitten met een snufje zout in de mengkom
 - Klop de eiwitten ongeveer 2 minuten op middelhoge snelheid
 - Voeg langzaam de suiker toe en blijf 5-8 minuten kloppen, totdat de schuim stijf is (vogelbek)
 - Vet de kartonnen bekertjes met een kwast in met olie
 - Vul de kartonnen bekertjes met de meringue en strijk glad met een paletmes
 - Plaats maximaal 4 kartonnen bekertjes tegelijk in de magnetron
 - Gaar de eiwitten 12-20 seconden op 900 watt (Ze moeten oprijzen)
 - Stort de meringue op een rooster met bakpapier, en laat koelen
 
Afwerking dessert
- Schenk de vanillesaus in diep bord of schaal
 - Plaats een meringue in het midden
 - Garneer met de karamel zeezout topping