Recepten / Dessert / Pistache Crème brûlée

Pistache Crème brûlée

10 personen

Pistache Crème brûlée met amandel spongecake en pistache roomijs


Ingrediënten / Benodigdheden

Crème brûlée

Benodigdheden:

  • 10 rvs gebaksringen 7 cm Ø
  • Pvc-folie (of stroken bakpapier)

Ingrediënten:

  • 130 g Alsa Crème Brûlée mix
  • 5 dl room
  • 5 dl halfvolle melk
  • 3 g pistache aroma 

Amandel spongecake

Benodigdheden:

  • 4 kartonnen koffiebekertjes 

Ingrediënten:

  • 150 g eiwit
  • 80 g suiker
  • 60 g eidooiers
  • 80 g amandelpoeder
  • 30 g bloem  

Tip!

Ga voor meer gemak, door 2 bekertjes kant en klaar bevroren amandel spongecake te kopen.

Bereidingswijze

Amandel spongecake

  • Voeg alle ingrediënten samen in de keukenmachine en klop het tot een homogene massa
  • Giet de massa in een kidde (sifon) van een halve liter
  • Sluit de kidde goed en gebruik 2 slagroompatronen, goed schudden
  • Maak een gat in de bodem van de bekertjes
  • Vul de bekertjes maximaal tot de helft
  • Gaar 40 seconden in de magnetron op vol vermogen
  • Laat op zijn kop afkoelen en vervolgens storten
  • Schuur de spongecake in stukjes en droog ze 20 tot 30 minuten in de oven op 140 °C

Pistache crème brûlée

  • Kook de room en de melk op en voeg de crême brûlée mix toe, goed losroeren en aan de kook brengen
  • Voeg de pistache aroma toe
  • Haal van het vuur af en laat afkoelen tot 30 °C
  • Bekleed de onderkant en buitenkant van de ringen strak met aluminiumfolie om lekkage aan de onderkant te voorkomen
  • Plaats de ringen op een plateau
  • Bekleed de binnenkant van de ringen met pvc-folie
  • Vul de ringen met de crème brûlée
  • Plaats gedurende 2 uur in de koelkast
  • Haal de crème brûlée uit de ringen en verwijder de pvc folie

Afwerking dessert

  • Plaats de crème brûlée op een bord
  • Bestrooi voor serveren met rietsuiker en karamelliseer
  • Verdeel de gedroogde spongecake

Garnering suggestie

  • Nougatine
  • Eetbare bloemen   

*Prijzen zijn indicatief en lopen uiteen bij de grossiers. 

Aanmelden nieuwsbrief

Door op versturen te klikken, gaat u akkoord met onze voorwaarden.

Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

De noodzakelijke cookies zijn altijd automatisch actief; als je op "accepteer alle cookies" klikt, accepteer je ook de optionele cookies. Wanneer je zelf wilt kiezen welke cookies je aanzet, klik je op “cookie instellingen”.

Cookie-instellingen

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Voor sommige soorten hebben we je toestemming nodig.

Noodzakelijke cookies gebruiken we om de basisfuncties van de site te kunnen laten draaien. Deze cookies verzamelen nooit persoonsgegevens.

Deze cookies verzamelen anoniem gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies verzamelen gegevens over hoe bezoekers onze website gebruiken, zodat we onze website verder kunnen verbeteren.

Deze cookies maken het mogelijk om embeds van YouTube, LinkedIn, Facebook, Instagram etc. te tonen in artikelen. Ook kunnen deze cookies worden gebruikt om gepersonaliseerde advertenties te tonen en daarom kunnen deze cookies je surfgedrag op verschillende websites volgen.