Aziatische noodles met vegetarische balletjes

Voor 10 personen

Werkwijze:

  • Kook de noodles gaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de witte spitskool en knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in lange dunne repen.
  • Zet een pan op het vuur met wat sesamolie, bak de balletjes aan en leg ze even opzij.
  • Voeg opnieuw sesamolie toe en bak de peulerwten, de fijngesnipperde knoflook en spitskool, de fijngesneden champignons en de paprikareepjes op. Voeg als laatste de sojascheuten nog toe.
  • Giet de kokosmelk, de currypasta en de groentebouillon erbij, roer los en laat even inkoken.
  • Schep wat noodles op de borden, en verdeel de wokgroentjes en balletjes.
  • Werk af met fijngehakte cashewnoten, koriander, fijngesnipperde rode peper en extra sesamzaadjes.
  • Serveer apart partjes limoen en eventueel sojasaus.

Benodigdheden more info

Voor 10 personen:

1,2 kg vegetarische balletjes Dr. Oetker Professional

1 kg champignons

1 witte (spits) kool

1/2 kg sojascheuten

3 rode paprika's

2 rode Spaanse paprika's

400 g peulerwten

2 teentjes knoflook

20 g koriander

3 limoenen

800 g Aziatische noodles

10 g groene curry pasta

1 dl sojasaus

1,2 L kokosmelk

100 g cashewnoten

4 el sesamzaadjes

2 el groentebouillonpasta

4 el sesamolie

peper en zout

Aziatische noodles met vegetarische balletjes