Aziatische noodles met vegetarische balletjes
Ingrediënten
Voor 10 personen:
1,2 kg vegetarische balletjes Dr. Oetker Professional
1 kg champignons
1 witte (spits) kool
1/2 kg sojascheuten
3 rode paprika's
2 rode Spaanse paprika's
400 g peulerwten
2 teentjes knoflook
20 g koriander
3 limoenen
800 g Aziatische noodles
10 g groene curry pasta
1 dl sojasaus
1,2 L kokosmelk
100 g cashewnoten
4 el sesamzaadjes
2 el groentebouillonpasta
4 el sesamolie
peper en zout
Bereidingswijze
Voor 10 personen
Werkwijze:
- Kook de noodles gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snipper de witte spitskool en knoflook fijn.
- Snijd de paprika in lange dunne repen.
- Zet een pan op het vuur met wat sesamolie, bak de balletjes aan en leg ze even opzij.
- Voeg opnieuw sesamolie toe en bak de peulerwten, de fijngesnipperde knoflook en spitskool, de fijngesneden champignons en de paprikareepjes op. Voeg als laatste de sojascheuten nog toe.
- Giet de kokosmelk, de currypasta en de groentebouillon erbij, roer los en laat even inkoken.
- Schep wat noodles op de borden, en verdeel de wokgroentjes en balletjes.
- Werk af met fijngehakte cashewnoten, koriander, fijngesnipperde rode peper en extra sesamzaadjes.
- Serveer apart partjes limoen en eventueel sojasaus.

- Onze oplossing
- Vegetarische gehaktballetjes