Falafel met couscous, erwtjes, courgette en citroenboter

Zo gemaakt

Gaar de couscous en de erwtjes volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de courgetten overlangs in de helft en daarna in fijne halve maantjes.

Bak de courgette in de hete olijfolie beetgaar.

Hak de dille, de verse munt en peterselie fijn en meng samen met de erwten en de courgette onder de couscous.

Pers de citroenen, vang het sap op en warm het samen op met de boter. Breng op smaak met peper en zout en giet de hete citroenboter over je couscous-salade.

Bak de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking en serveer ze bij de warme couscoussalade.

Werk af met enkele olijven en enkele plukjes verse kruiden.

Benodigdheden more info

Voor 10 personen:

50 falafelballetjes

750 g couscous

450 g erwten (diepvries)

3 courgetten

5 citroenen

20 g dille  + 20 g verse munt + 10 g platte peterselie

400 g kalamata olijven

60 g echte boter

1 el olijfolie

peper en grof zeezout

Falafel met couscous, erwtjes, courgette en citroenboter