Falafel met rode biet en Griekse yoghurt

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Zo gemaakt!

Mix de rode bieten fijn en breng op smaak met versgemalen peper en grof zeezout.

Schep de Griekse yoghurt op een bord en lepel de rode biet erop. Ga er een keer door met een grote lepel zodat deze lichtjes gemengd wordt.

Snipper de lente-uitjes fijn, hak de walnoten grof en bestrooi de dip ermee.

Hak de platte peterselie erbij.

Bak de falafelballetjes volgens de instructies op de verpakking en leg ze op de schotel met de dip.

Geef er de pitabroodjes en een frisse groene salade bij.

Benodigdheden more info

Voor 10 personen, 3 balletjes per persoon (aperitief)

30 falafelballetjes

500 g rode bieten (gegaard, vacuüm verpakt)

500 g Griekse yoghurt

1 bussel lente -uitjes

100 g walnoten

20 g platte peterselie

peper en grof zeezout

EXTRA

10 pita-broodjes

300 g gemengde groene salade

2 el vinaigrette

peper en zout


Falafel met rode biet en Griekse yoghurt