Vegetarische hamburger met roquefort

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 10 personen

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd het pompoenvlees in grove blokken. Verdeel over een ovenschaal en bestrooi rijkelijk met peper, zout, teentjes knoflook en takjes tijm.
  • Rooster de pompoen gaar in +/- 20 min.
  • Verwijder de kruiden en mix het pompoenvlees fijn tot een crème.
  • Rooster de doorgesneden pistolets, en bak de hamburgers.
  • Beleg de hamburgers met een plakje roquefortkaas en laat licht smelten onder de grill.
  • Bak de ui in fijne ringen.
  • Besmeer de onderkant van de pistolets royaal met de pompoencrème.
  • Dresseer als volgt: de burger met kaas, gemengde sla, rode uiringen en wat platte peterselie op. Werk af met de pompoenpitten en peper en zout.


Benodigdheden more info

10 vegetarische hamburgers Dr. Oetker Professional

10 hamburgerbroodjes of pistolets

3 kg vruchtvlees van butternutpompoen

250 g gemengde jonge sla

4 rode uien

4 teentjes knoflook

tijm

20 g platte peterselie

600 g roquefort kaas

100 g geroosterde pompoenpitten

1 dl olijfolie

peper en zout



Vegetarische hamburger met roquefort