Vegetarische hamburger met roquefort

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 10 vegetarische hamburgers Dr. Oetker Professional
  • 10 hamburgerbroodjes of pistolets
  • 3 kg vruchtvlees van butternutpompoen
  • 250 g gemengde jonge sla
  • 4 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • tijm
  • 20 g platte peterselie
  • 600 g roquefort kaas
  • 100 g geroosterde pompoenpitten
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout



Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het pompoenvlees in grove blokken. Verdeel over een ovenschaal en bestrooi rijkelijk met peper, zout, teentjes knoflook en takjes tijm.

Rooster de pompoen gaar in +/- 20 min.

Verwijder de kruiden en mix het pompoenvlees fijn tot een crème.

Rooster de doorgesneden pistolets, en bak de hamburgers.

Beleg de hamburgers met een plakje roquefortkaas en laat licht smelten onder de grill.

Bak de ui in fijne ringen.

Besmeer de onderkant van de pistolets royaal met de pompoencrème.

Dresseer als volgt: de burger met kaas, gemengde sla, rode uiringen en wat platte peterselie op. Werk af met de pompoenpitten en peper en zout.


Vegetarische hamburger met roquefort