Vegetarische lasagne met vegetarisch gehakt

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 10 personen

Ingrediënten

  • 1,2 kg vegetarisch gehakt Dr. Oetker Professional
  • 5 aubergines
  • 5 courgettes
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kg verse spinazie
  • 1/2 L tomatenpassata
  • 20 g verse basilicum
  • 1 kruidenboeket
  • 3 takjes tijm
  • 400 g cottage cheese
  • 4 el. olijfolie
  • 4 el. zout
  • peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de aubergine en de courgette overlangs in plakken van 2 mm.

Bestrooi de aubergine met zout en laat 15 min. trekken. Spoel vervolgens af en dep droog.

Bak een teentje look op in olijfolie en voeg de tomatenpassata, de komijn, de tijm en het kruidenboeket toe.

Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

Snipper een teentje look en de ui en bak glazig in olijfolie.

Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak mee op. Voeg beide pannen samen en laat doorsudderen.

Bestrijk de courgette en aubergine met olijfolie en grill in een hete pan.

Spoel de spinazie , zwier droog en bak even op in wat olijfolie.

Kruiden met peper en zout.

Neem een ovenschotel, giet er wat olijfolie in en stel je lasagne erin samen.

Bouw op als volgt: courgette, tomatensaus, aubergine, spinazie, courgette, tomatensaus, courgette en aubergines.

Verbrokkel de cottage cheese, laat smelten in de oven en werk af met basilicum.