Vegetarische lasagne met vegetarisch gehakt

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Werkwijze:

  • Snijd de aubergine en de courgette overlangs in plakken van 2 mm.
  • Bestrooi de aubergine met zout en laat 15 min. trekken. Spoel vervolgens af en dep droog.
  • Bak een teentje look op in olijfolie en voeg de tomatenpassata, de komijn, de tijm en het kruidenboeket toe.
  • Laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.
  • Snipper een teentje look en de ui en bak glazig in olijfolie.
  • Voeg het vegetarisch gehakt toe en bak mee op. Voeg beide pannen samen en laat doorsudderen.
  • Bestrijk de courgette en aubergine met olijfolie en grill in een hete pan.
  • Spoel de spinazie , zwier droog en bak even op in wat olijfolie.
  • Kruiden met peper en zout.
  • Neem een ovenschotel, giet er wat olijfolie in en stel je lasagne erin samen.
  • Bouw op als volgt: courgette, tomatensaus, aubergine, spinazie, courgette, tomatensaus, courgette en aubergines.
  • Verbrokkel de cottage cheese, laat smelten in de oven en werk af met basilicum.

Benodigdheden more info

Voor 10 personen 30 min. + 15 min. in de oven

1,2 kg vegetarisch gehakt Dr. Oetker Professional

5 aubergines

5 courgettes

2 grote uien

2 teentjes knoflook

1 kg verse spinazie

1/2 L tomatenpassata

20 g verse basilicum

1 kruidenboeket

3 takjes tijm

400 g cottage cheese

4 el. olijfolie

4 el. zout

peper en zout

Vegetarische lasagne met vegetarisch gehakt