Bosaardbei mousse met gemarineerde aardbeien

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 30 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Alsa Aardbeienmousse mix 
  • 4 g bosaardbei essence ( 4 tl)
  • 1 l halfvolle melk
  • 1,5 kg aardbeien
  • 30 ml Modena Aceto

Bereidingswijze

BOSAARDBEI MOUSSE:

Roer met een garde in de mengkom de aardbeien mix met de bosaardbei essence en de melk.

Klop de mousse gedurende 2-3 minuten op de middelste stand.

Doe de mousse in een spuitzak met een spuitmondje van ø 1 cm.


GEMARINEERDE AARDBEIEN:

Snijd de aardbeien in stukjes.

Meng de aceto door de aardbeien.

Doe de aardbeien in een ring met bopine folie, spuit de bosaardbeimousse erover en strijk glad.

Plaats het dessert minimaal 1 uur in de koelkast alvorens te serveren.


AFWERKING:

Maak streepjes van de frambozensaus.

Doe het dessert op een bord, haal de vormpjes en bopine folie eraf.

Decoreer met munt of cress.


Tip:

Het dessert kan maximaal 48 uren afgedekt met folie in de koeling bewaard worden