Chocolade mousse met hazelnoot essence en nootjes

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 50 personen

Ingrediënten

  • 1 zakje Alsa Chocolade Mousse classic 
  • 1 L water
  • 240 g grof gehakte gesuikerde nootjes
  • 16 ml hazelnoot essence
  • Grof gehakte pure chocolade (optioneel)

Bereidingswijze

Meng de Alsa mix met het koude water.

Met een elektrische mixer gedurende 2 minuten op lage snelheid en vervolgens 5 minuten op hoge snelheid opkloppen. 

Als de mousse stijf begint te worden, voeg de Hazelnoot essence en 2/3 van de nootjes toe.

Portioneer de mousse met een spuitzak in glazen, schalen, dessert-lepels, etc.

Plaats de mousse gedurende 2 uur in de koeling alvorens te serveren.

Garneer vlak voor serveren met de rest van de nootjes en de pure chocolade.

Tip: de mousse kan tot 48 uur in de koeling worden bewaard. Gebruik voor een non-alcoholisch dessert een hazelnoot-siroop.