Tiramisu met frambozen

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 24 personen

Ingrediënten

  • 3 dl frambozencoulis (Boiron) 
  • 150 g suiker
  • 250 g water
  • 750 g Crème Tiramisu
  • 1 l room
  • 1 l Melk
  • 800 g lange vingers
  • 500 g verse frambozen of diepvries
  • 1 g rode kleurstof (optioneel)

Bereidingswijze

Breng 1 dl frambozencoulis met het water en de suiker aan de kook

Laat het frambozen-suikerwater goed afkoelen

Klop de slagroom, de melk en de crème tiramisu 5 minuten

Voeg 2 dl frambozencoulis toe en roer tot een homogene massa

Laat 1 uur opstijven in de koelkast

Voeg de rode kleurstof toe (optioneel)

Leg een laag lange vingers in de bakvorm (suikerkant boven)

Bestrijk met een kwast de lange vingers met het frambozen-suikerwater

Spuit met een spuitzak een dunne laag tiramisu crème op de lange vingers

Verdeel hier frambozen overheen (bewaar 24 voor garnering)

Breng een tweede laag tiramisu aan op de frambozen en strijk glad

Leg een laag lange vingers op de top

Bestrijk met een kwast de lange vingers met het frambozen-suikerwater

Decoreer naar eigen inzicht met overgebleven crème en frambozen

Plaats één uur in de koelkast om op te stijven. 


Tiramisu met frambozen