Tiramisu met zoethout en koffie

  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept
  • Print recept

Voor 30 personen

Ingrediënten

  • 400 g Crème Tiramisu 
  • 1/2 l room
  • 1/2 l Melk
  • 2 g zoethout essence (2 tl)
  • 6 dl espresso
  • 800 g lange vingers
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze

Klop de slagroom, de melk en de crème tiramisu  2 à 3 minuten op de middelste stand (bijna stijf).

Voeg de zoethout essence toe.

Doe de tiramisu crème in een spuitzak met een mondspuitje van ø 1 cm.

Doe de espresso in een langwerpig schaaltje.

Dop de lange vingers een voor een in de espresso en leg ze met de suikerkant naar boven als 1 laag in het glas.

Breng een laag tiramisu crème aan op de lange vingers.

Herhaal het proces nog een keer.

Leg nog een lange vinger op de top.

Laat de glazen afgedekt minimaal 2 uur in de koeling opstijven.

Neem kort voor het serveren uit de koeling.

Bestrooi de tiramisu met cacaopoeder.

Zoethout in een klassiek dessert? Jazeker! De toevoeging van zoethout essence maakt de smaak van dit dessert verrassend. De dropachtige smaak van zoethout komt pas aan het einde van de smaak door. Eerst bekend en dan verrassend.

Tiramisu met zoethout en koffie